AKG: Rövidesen megjelenik a pályázati felhívás

Még ebben a hónapban megjelenik az agrár-környezetgazdálkodási támogatás (AKG) pályázati felhívása. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kézikönyvvel segíti a támogatási kérelmek benyújtását.

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint szeptember végéig közzéteszik a Vidékfejlesztési Program (VP) keretében 159 milliárd Ft-os keretösszeggel induló új AKG pályázati felhívását.

A támogatás igénylésének menete a korábbi AKG programhoz képest megváltozik: a támogatási feltételeket nem jogszabályokban, hanem pályázati felhívásban hirdetik meg, azokra pedig pályázatot (támogatási kérelmet) kell majd benyújtani.

Ehhez nyújt segítséget a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara új kézikönyve. A társszervezetek (ME, FM, MVH, NÉBIH) közreműködésével készült kiadvány célja, hogy az érdeklődők átfogó képet kapjanak a támogatási lehetőségről, valamint elegendő információhoz jussanak ahhoz, hogy eldönthessék: szeretnék-e, tudják-e vállalni a támogatás igénybevételéhez szükséges előírásokat. A kiadvány a VP AKG támogatás kereteit tartalmazza, a részletszabályokról teljes körűen a később megjelenő pályázati felhívásból, illetve a falugazdászoknál tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kézikönyv az alábbi linken érhető el

http://www.nak.hu/images/Egyseges-kerelem/AKG-Kezikonyv.pdf

forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara