Tájékoztatás a kifizetési kérelmek benyújtásához!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy megjelent a Vidékfejlesztési Program keretében nyújtandó támogatás igénybevétele iránti kifizetési igényléssel kapcsolatos általános tájékoztató, a Magyar Államkincstár 30/2021. (V.5.) számú Közleménye. 

A közlemény célja a Vidékfejlesztési Program keretében megjelent pályázati felhívások alapján megvalósuló projektekhez nyújtandó támogatás igénybevételéhez kapcsolódó szabályok rögzítése, ismertetése, továbbá a legfontosabb gyakorlati tudnivalók összefoglalása.

A támogatási feltételekről és a kedvezményezett kötelezettségeiről a közlemény keretében nyújtott tájékoztatás nem teljes körű, elolvasása nem helyettesíti a vonatkozó hatályos jogszabályok és más szabályozók – különösen a vonatkozó felhívás, az Általános Útmutató az EMVA forrásból finanszírozásra kerülő intézkedésekre vonatkozó felhívásokhoz (ÁÚF), valamint az ÁFSZ – megismerését.

Felhívjuk továbbá a figyelmet arra, hogy a kifizetési igénylés benyújtásával kapcsolatosan elengedhetetlen a 272/2014. (XI.5.) Korm. rendelet és kiemelten annak 4. 5. és 6. mellékletei, valamint a vonatkozó kitöltési útmutató (Felhasználói kézikönyv elektronikus felület használatához) alapos tanulmányozása a kifizetési igénylés, illetve kifizetési kérelem benyújtása előtt. 

https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek/-/kozlemeny/30-2021-v-5-szamu-kincstar-kozlemeny

Kovács Tibor 

munkaszervezet-vezető