2015. május

                „Aki az álmát keresi, abból merít ihletet, amit csinál, nem pedig abból, hogy elképzeli, mit csinálna.” 

P. Coelho   

                                                                                                                      

Érettségi után kézműipari iskolában porcelánfestőként végeztem, majd megismerkedtem a habán kerámia festésével. Később a pedagógus pályát választottam, de alkotókedvem töretlen volt, így kerámiaműhely hiányában a népi bútorfestés felé fordultam. Sok éven keresztül a tanítás mellett a kikapcsolódást jelentette a tárgyak díszítő festése, ami egyre fontosabbá vált számomra. 2008-ban épült meg a műhelyem és még ebben az évben férjemmel megalakítottuk a Kreacio-Art Kft-t. Azóta lehetőségem van újra kerámiát festeni, természetesen folytatva a bútorfestést és idő közben saját módszerrel való üvegfestést is kifejlesztettem, amit szintén szívesen végzek egyéb kézműves tevékenységek mellett.

Fő tevékenységem a habán jellegű kerámiatárgyak festése, a népi bútorfestés és az üvegfestés.

Üvegfestés

Bejárati ajtók, belső nyílászárók, szekrények üvegajtói, helységek ablakainak megjelenését egyedivé teheti ezzel a festési technikával készült üvegekkel. Készülhet hőszigetelt változatban és hőszigetelés nélkül. A fényt átereszti az üveg, ám a betekintést akadályozza.

A motívum egyedi tervezésű, akár monogrammal, évszámmal kiegészített változatban is, diszkrét, bármilyen stílusú lakás visszafogott díszítőeleme lehet.

 

Habán kerámia

Közép- Európa egyedülálló néprajzi és művészeti kincse a XVI. századtól eredeztető habán kerámia. Fehér mázra kerül a díszítő festés, amely névvel, évszámmal ellátva személyre szóló ajándék lehet különleges alkalmakra. Műhelyünkben tálak, bokályok, fűszertartók, korsók, kupák, egyéb dísz- és használati tárgyak készülnek habán stílusban kézi korongozással és festéssel.

 

Festett bútorok

A festett népi bútor a XVIII. században élte virágkorát. Ezek a bútorok napjainkban is jól használhatók a régi hagyományok újrateremtésével a kor igényeihez igazodva.

Igyekszem a megrendelők igényeit magas színvonalon megvalósítani és az egyedi vonásokat megjeleníteni a kívánt tárgyon. Az elkészített kerámia, bútor vagy üveg hosszú évekig különleges díszei lehetnek otthonának.

Munkáim között néhány zsűrizett tárgy is szerepel, több alkalommal csoportos kiállításokon is részt vettem.

A műhelyem nyitott, a vásárláson kívül telefonos egyeztetést követően a kerámia- bútor- és üvegfestés rejtelmeibe is betekinthet az érdeklődő, de akár ki is próbálhatja ezeket a festési technikákat.

                                                                                              Molnár Anikó

http://kreacio-art.hu/index.php/kapcsolat-terkeppel.html

http://kreacio-art.hu/index.php/webaruhaz.html

{gallery}ertektar/2015_majus{/gallery}